Aké sú bežné materiály na vstrekovanie plastov?

- 2024-06-28-

Vstrekovanie plastovlisovacie materiály označujú plastové suroviny používané v procese vstrekovania. Možno ich rozdeliť hlavne do dvoch kategórií: termoplasty a termosetové plasty.

1. Polyetylén (PE): PE je termoplastický materiál na vstrekovanie. Má vynikajúcu tepelnú odolnosť, odolnosť proti chemickej korózii a mechanické vlastnosti, preto sa často používa pri výrobe plastových obalových fólií, tašiek, fliaš atď.

2. Polypropylén (PP): PP je tiež termoplastický materiál na vstrekovanie. Vďaka svojej dobrej mechanickej pevnosti, odolnosti proti opotrebeniu a chemickej odolnosti je široko používaný v automobilovom priemysle, plastových nádobách a priemysle domácich spotrebičov.

3. Polyvinylchlorid (PVC): PVC má dobrú elektrickú izoláciu, odolnosť voči poveternostným vplyvom a odolnosť voči rozpúšťadlám a zvyčajne sa používa pri výrobe stavebných materiálov, drôtov a káblov a vodovodných potrubí.

4. Polystyrén (PS): PS je široko používaný pri výrobe plastových pohárov, hračiek a izolačných materiálov vďaka svojej vysokej priehľadnosti, mechanickej pevnosti a elektroizolačným vlastnostiam.

5. Polykarbonát (PC): PC sa často používa pri výrobe skiel a automobilových dielov vďaka svojej vysokej pevnosti, vysokej tuhosti a vynikajúcej tepelnej odolnosti.

6. Polyamid (PA): PA má dobré mechanické vlastnosti, odolnosť proti opotrebovaniu a odolnosť voči rozpúšťadlám, preto sa často používa pri výrobe ozubených kolies, ložísk a iných dielov.

7. Polyuretán (PU): PU je termosetvstrekovanie plastovformovacej hmoty. Vďaka svojej odolnosti voči opotrebovaniu, odolnosti voči olejom a rozpúšťadlám sa často používa pri výrobe závesných systémov a tesnení vozidiel.

8. Polyétersulfón (PES): PES je vysokovýkonný termoplastický vstrekovací materiál s vynikajúcou teplotnou odolnosťou, mechanickými vlastnosťami a izolačnými vlastnosťami. Často sa používa pri výrobe zdravotníckych pomôcok a elektronických zariadení.

9. Polyetyléntereftalát (PET): PET sa často používa pri výrobe fliaš na balenie potravín a vlákien vďaka svojej dobrej priehľadnosti, pevnosti a tepelnej odolnosti.

10. Polytetrafluóretylén (PTFE): PTFE je široko používaný pri výrobe nepriľnavých panvíc, tesniacich tesnení a iných produktov vďaka svojej vynikajúcej tepelnej odolnosti, odolnosti proti korózii a elektrickým izolačným vlastnostiam.